Како доћи до Тивта?

ВАЗДУШНИ САОБРАЋАЈ

АЕРОДРОМ ТИВАТ удаљен је 2,5 км јужно од центра града опремљен је за пријем великог броја туриста који редовним и чартер летовима из Париза, Прага, Берлина, Хановера, Рима, Москве долазе у Тиват.

АЕРОДРОМ ПОДГОРИЦА удаљен је 90км.

АЕРОДРОМ ЋИЛИПИ удаљен је 44км.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Уколико се одлучите на превоз жељезницом, онда се избор своди на лнију која иде из Београда до Подгорице или до Бара као крајњег одредишта. И у једном и у другом случају, од Подгорице или Бара до Тивта је пут могуће наставити друмским путем, редовним аутобуским линијама или таксијем.

ДРУМСКИ САОБРАЋАЈ

Тиват је повезан са великим бројем међуградских линија, (редовним и сезонским). У локалном саобраћају можете путовати у насеља Радовићи, Крашићи, Лепетане и Брда (Острво Цвијећа).

ОСИГУРАЊЕ ВОЗИЛА

Осигурање возила је обавезно и врши се на граничним прелазима. Од ове обавезе ослобођени су грађани држава са којима Црна Гора има специјални договор. Тако зелени картон важи за следеће државе: Албанија, Андора, Аустрија, Белгија, БиХ, Бугарска, Хрватска, Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Мађарска, Мароко, Малта, Њемачка, Грчка, Исланд, Ирска, Италија, Латвија, Луксембург, Македонија, Молдавија, Норвешка, Португал, Пољска, Румунија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Свајцарска, Холандија, Велика Британија, Тунис, Турска, Украина, Израел и Иран.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Notice: Undefined index: autobr in /home/mathforu/domains/mathforum.me/public_html/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-widgets.php on line 357
Top